Kosmos Třinec
PROGRAM O KINĚ PRONÁJEM LETNÍ KINO MODERNIZACE KINA
AKTUÁLNĚ PREMIÉRY PRO SENIORY PRO DĚTI AKCE PRO ŠKOLY
Franta mimozemšťan
Česko
Komedie
2024
101 min
Přístupný
Režie:
Rudolf Havlík
Kamera:
Helena Fikerová
Scénář:
Rudolf Havlík
Hrají:
Jakub Prachař, Tereza Ramba, Vasil Fridrich, Petra Hřebíčková, Jiří Langmajer, Filip Březina, Kateřina Marie Fialová, Erika Stárková, Leoš Noha, Pavel Kikinčuk, Jan Teplý ml., Oldřich Navrátil, Petr Vančura, Nela Štefanová

Nová komedie úspěšného režiséra Rudolfa Havlíka s názvem Franta mimozemšťan přistane v kinech již 8. února 2024. Mezi vybraná kina, kam zavítá ještě o pár dnů dříve kromě snímku i delegace filmového štábu, patří také třinecké kino Kosmos. Filmoví nadšenci si tu 5. února od 17:30 užijí hned trojnásob. Mohou shlédnout předpremiéru vesmírné komedie, vyposlechnout si úvodní slovo režiséra i herců a zažít autogramiádu tvůrců filmu Franta mimozemšťan.

Jsme ve vesmíru sami? A co když se náhodou ocitnou mezi námi? Rudolf Havlík, režisér divácky úspěšných komedií, Po čem muži touží 1 a 2 a Ostrov, v nové komedii Franta mimozemšťan vysílá hrdiny z malé moravské obce do pátrání po jedné záhadě! Jakub Prachař, tentokráte v netradiční dvojroli a Tereza Ramba jako jeho žena, opět tvoří ústřední partnerskou dvojici. Dále hrají: Filip Březina, Kateřina Marie Fialová, Vasil Fridrich, Erika Stárková, Jiří Langmajer, Leoš Noha, Petra Hřebíčková, Petr Vančura, Oldřich Navrátil, Pavel Kikinčuk a Jan Teplý ml.

Komedie Franta mimozemšťan si na půdorysu lehce absurdního příběhu pohrává se situacemi, které neumíme vysvětlit, možná se jich i bojíme, ale musíme najít způsob, jak se s nimi poprat.

Režisér o filmu:
„Ještě když jsem natáčel Pohádky pro Emu, jsem měl v hlavě pár nápadů. Chtěl jsem natočit film, kde se muž změní na ženu, chtěl jsem natočit dobrodružný film na opuštěném ostrově, chtěl jsem natočit film, kdy mimozemský návštěvník přistane místo v Americe v Čechách, respektive na Moravě. A teď na něj došla řada. Ohromně mě bavilo pracovat na takovém tématu a nebrat ho moc vážně jako sci-fi, ale jako situační komedii zasazenou do našeho prostředí,“ řekl režisér a scenárista Rudolf Havlík.
VSTUPENKY
VSTUPENKY

Městské kino Kosmos Třinec
p. o., Dukelská 689, Třinec
PSČ: 739 61 tel: 558 996 703

OBCHODNÍ PODMÍNKY
×