Kosmos Třinec
PROGRAM O KINĚ PRONÁJEM LETNÍ KINO MODERNIZACE KINA
AKTUÁLNĚ PREMIÉRY PRO SENIORY PRO DĚTI AKCE PRO ŠKOLY
Sucho Sucho
Česko | Německo | Slovensko
Drama
2024
113 min
Nevhodné do 12 let
Režie:
Bohdan Sláma
Kamera:
Diviš Marek
Scénář:
Bohdan Sláma
Hrají:
Martin Pechlát, Marek Daniel, Bolek Polívka, Magdaléna Borová, Tomas Sean Pšenička, Dorota Šlajerová, Judit Pecháček, Gabriela Míčová, Marie Ludvíková
Velké příběhy obyčejných lidí

Dva extrémní přístupy k životu a spletité mezigenerační vztahy dvou rodin zachycuje nový film Bohdana Slámy s názvem Sucho. Role dvou dominantních otců, do jejichž sousedských sporů vstoupí láska vlastních dětí, ztvárnili Martin Pechlát a Marek Daniel. V dalších rolích hrají Magdaléna Borová, Judit Pecháček, Boleslav Polívka, Tom Sean Pšenička nebo Dorota Šlajerová.

„V Suchu se protnou tři generace, ta nejstarší reprezentuje bezohlednost, ta nejmladší dává naději ve zvládnutí mezilidských vztahů vně i uvnitř rodin, ale i ve spojení s krajinou, v níž žijeme.

Příběh sváru dvou klanů se dotýká i citlivých momentů, jako je přijmutí nemoci blízkého člověka nebo lásky v napjatých vztazích odlišně žijících sousedských rodin,“ říká režisér Bohdan Sláma.

Film pracuje s prvky humoru, směšností životních postojů, není to komedie, ale ani ryzí tragédie. „Je to drama lidských citů, prvky má komické i tragické. Je tam humor a je to rodinný film,“ dodává Sláma.
VSTUPENKY
VSTUPENKY

Městské kino Kosmos Třinec
p. o., Dukelská 689, Třinec
PSČ: 739 61 tel: 558 996 703

OBCHODNÍ PODMÍNKY
×